15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το λάχανο κατσαρόλας με μπέικον και λουκάνικο, βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, βάζουμε το λάχανο.
  2. Βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει κάπως, και το στραγγίζουμε.
  3. Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύουμε να λαδωθεί παντού και ρίχνουμε 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αλατοπίπερο.
  5. Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τη βρόμη, ανακατεύουμε και μετριάζουμε καλά τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  6. Παράλληλα, ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε εκεί το μπέικον και το λουκάνικο για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Μόλις περάσει το μισάωρο του μαγειρέματος του λάχανου, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα αλλαντικά μαζί με το λίπος του τηγανιού, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά.
  8. Το φαγητό πρέπει να γίνει μελάτο και σαλτσερό, όχι σούπα. Αν χρειαστεί, στο τέλος του μαγειρέματος δυναμώνουμε για λίγα λεπτά τη φωτιά, να σωθούν τα περιττά ζουμιά. Αντίστοιχα, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό στο μαγείρεμα, για να μη στεγνώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών