30' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρώς τις πατάτες (σε δόσεις) στα 70 ml από το ελαιόλαδο, ίσα να ροδίσουν και να μισομαλακώσουν
  2. Τις βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με τα πολτοποιημένα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το δυόσμο.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
  7. Παίρνουμε ένα μέτριο παραλληλόγραμμο ταψί ή πυρέξ, το λαδώνουμε ελαφρώς και στρώνουμε σε όλη την επιφάνειά του ομοιόμορφα το μείγμα του κιμά, φτιάχνοντας ένα ενιαίο μπιφτέκι.
  8. Ψήνουμε το μπιφτέκι στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες πατάτας, τις ροδέλες κρεμμυδιών, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για ακόμη 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το φαγητό και να ροδίσει.
  10. Το βγάζουμε από το φούρνο ,το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε κομμάτια.
  11. Συνοδεύουμε το λιβανέζικο καφτά με γιαούρτι, πασπαλισμένο με πάπρικα

Μυστικά

Το καλοκαίρι, αντί για ντομάτες κονσέρβας, βάζουμε ροδέλες φρέσκιας ντομάτας

Μια ώριμη Νεμέα ή ένα βορειοελλαδίτικο Τempranillo.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών