10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ξεροχύμηση, βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγανάκι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τα 150 γρ. από το κατσικίσιο τυρί.
  2. Το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα και να γίνει κριτσανιστό – θα ενωθεί σε μάζα την οποία μετά θα σπάσουμε εμείς πάνω από τα ζυμαρικά.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικό σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να γίνουν αλ ντέντε και τα σουρώνουμε.
  4. Πασπαλίζουμε τα πιάτα με λίγο από το τριμμένο τυρί, από πάνω τοποθετούμε μια στρώση ζυμαρικά, τα πασπαλίζουμε κι αυτά με τυρί, κάνουμε άλλη μία στρώση με ζυμαρικά, τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και στο τέλος προσθέτουμε την ξεροχύμηση πάνω από κάθε πιάτο.
  5. Προσθέτουμε λίγο ή όλο (όσο θέλουμε) το λάδι του τηγανιού πάνω από τα ζυμαρικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών