15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
- Βάζουμε τον πολτό στο ψιλό σουρωτήρι - σήτα και τον αλατίζουμε ελαφρά. Πρέπει να μείνει μισή ώρα τουλάχιστον για να αφήσει τα υγρά του.
- Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τους αφήνουμε μισή ώρα μέσα σε αλατόνερο και μετά τους στύβουμε και τους αφήνουμε για λίγο πάνω σε πετσέτα.
- Τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να αφήσουν τα περίσσια λάδια.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
- Βάζουμε το λάδι σε τηγανάκι να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μαυρίσει· πρέπει να βγάλει το άρωμά του και να γίνει κρεμ - ροζ στο χρώμα, κάτι που γίνεται γρήγορα, γι’ αυτό θέλει προσοχή.
- Αδειάζουμε το σκόρδο με το λάδι στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σουρωμένη, ωμή ντομάτα, τους κύβους μελιτζάνας, το δυόσμο ή το μαϊντανό και όσο πιπέρι θέλουμε.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Στο ποτήρι μας ένα κόκκινο κρασί. Ενα Cabernet Sauvignon που αγαπάει το δυόσμο και τη μελιτζάνα. Κρυώστε το στους 16° C.