ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒουβαλίσιες μπριζόλες με σάλτσα κορόμηλουΒουβαλίσιες μπριζόλες με σάλτσα κορόμηλου
7' προετοιμασία
20' βράσιμο
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: για 1 μεγάλο βάζο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα κορόμηλο, διαλέγουμε ώριμα κορόμηλα, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τοποθετούμε ένα σουρωτό πάνω σε μια κατσαρόλα και στραγγίζουμε τα φρούτα (θέλουμε και το υγρό που θα περάσει στην κατσαρόλα).
  3. Αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ζυγίζουμε τα φρούτα να είναι 1 κιλό. Αν είναι λιγότερο ή περισσότερο, θα προσαρμόσουμε ανάλογα και την ποσότητα της ζάχαρης.
  4. Τα περνάμε από τον μύλο του πουρέ ή από το μπλέντερ και αδειάζουμε τον πολτό μέσα στην κατσαρόλα με το ζουμί που συλλέξαμε.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας τακτικά.
  7. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλο 1 λεπτό.
  8. Αποσύρουμε και αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα μεγάλο ή σε μικρότερα αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι το χείλος.
  9. Κλείνουμε με το καπάκι ερμητικά και τα τοποθετούμε ανάποδα, πάνω στο καπάκι τους, μέχρι να κρυώσουν. Έτσι σφραγίζουν καλά και δεν μπαίνει μέσα αέρας, επομένως μπορούμε να τα διατηρήσουμε εκτός ψυγείου. Αν ανοιχτούν τα βάζα πρέπει να μπουν στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών