Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για τις Βουβαλίσιες μπριζόλες με σάλτσα κορόμηλου ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρασί, το θυμάρι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Βυθίζουμε τις μπριζόλες, φροντίζοντας να καλύπτονται από τα υλικά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 βράδυ.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε τις μπριζόλες για 1 ώρα να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
- Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για 10 - 12 λεπτά από την κάθε πλευρά, με τακτικά γυρίσματα.
- Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε τη σχάρα.
- Τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι και στερεώνουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί για να στάζουν μέσα τα λίπη.
- Βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά από κάθε πλευρά, για μέτρια ψημένες.
- Αυξομειώνουμε ανάλογα το χρόνο.
Σάλτσα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον πολτό κορόμηλου για περίπου 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σκορπίζουμε το θρούμπι και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με τη σάλτσα και με πατάτες φούρνου.
Μυστικά
Μυστικό: * Ελληνικό βουβαλίσιο κρέας βρίσκουμε σε εξειδικευμένα κρεοπωλεία των Σερρών, που έχουν εξελιχθεί σε σύγχρονες μονάδες παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας και στέλνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας: Μπόρας (τηλ. 23270-31.109), Φάρμα Κερκίνης (τηλ. 23270-41.151), Σερραϊκά προϊόντα (τηλ. 23210-26.722), Το χασαπάκι (τηλ. 23270-22.093). Προϊόντα από βουβαλίσιο κρέας (νωπό κρέας, αλλαντικά) βρίσκουμε -εντελώς ενδεικτικά- στα εξής καταστήματα: Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης (τηλ. 210-60.39.870), Δρακούλης meat (τηλ. 210-93.20.211), Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (τηλ. 210-32.34.612), Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310-244.684), κατόπιν παραγγελίας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.