ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα (βίντεο)Φασολάδα (βίντεο)
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη φασολάδα με μαυρομάτικα φασόλια, ταχίνι και λεμόνι, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα τα φασόλια, 1½ λίτρο νερό, τη δάφνη και το πράσο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα φασόλια.
  2. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το μαρούλι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ταχίνι με τον χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα, μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι και να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα.
  5. Αδειάζουμε στη φασολάδα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών