Φασολάδα χωρίς λάδι γίνεται; Και όμως ναι, όταν υπάρχει το ταχίνι. Ενα πρωτότυπο, πεντανόστιμο πιάτο που σε κάποιους από μας θύμισε μαγειρίτσα λόγω του μαρουλιού και του άνηθου.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, 1½ λίτρο νερό, τη δάφνη και το πράσο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα φασόλια.
  2. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το μαρούλι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ταχίνι με τον χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα, μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι και να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα.
  5. Αδειάζουμε στη φασολάδα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών