ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με ταχίνι και κορν φλέϊκςΜπάρες με ταχίνι και κορν φλέικς
25' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'

Υλικά

Κομμάτια: 15

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπάρες με φουντουκοβούτυρο, κουβερτούρα και πορτοκάλι, αρχικά ντύνουμε με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 25 x 30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στη συνέχεια, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το μέλι και το φουντουκοβούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερεώνουμε στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κάψει το μείγμα. Αποσύρουμε.
  3. Σε άλλο, μεγάλο μπολ αδειάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ελαστική σπάτουλα, ώστε να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Το αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ισιώνουμε χωρίς να το πιέζουμε πολύ (όσο πιο ελαφρά πιέσουμε, τόσο πιο αφράτες θα γίνουν οι μπάρες).
  6. Πασπαλίζουμε με λίγα χοντροκομμένα φουντούκια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και χαράσσουμε μπάρες στις διαστάσεις που επιθυμούμε (ένα καλό μέγεθος μπάρας είναι 5 x 10 εκ.).
  7. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο, για περίπου 3 ώρες.
  8. Έπειτα χωρίζουμε τις μπάρες και τις τυλίγουμε μία μία πρώτα με λαδόκολλα και από πάνω με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών