ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια κοτόπουλου με μπέικον, παρμεζάνα και μοσχοκάρυδοΜπιφτέκια κοτόπουλου με μπέικον, παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο
15' προετοιμασία
17' ψήσιμο
Σύνολο: 32'

Υλικά

Τεμάχια: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα τηγάνι «ψήνουμε» σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς λιπαρή ουσία, για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  3. Το βγάζουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λίπη και να κρυώσει.
  4. Το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να θρυμματιστεί και το αδειάζουμε σε μπολ.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και αφράτο μείγμα.
  6. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 - 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT