ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα βρώμης πορτοκαλιούΜπισκότα βρώμης πορτοκαλιού

(Το σκεύος είναι από την Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)

15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Κομμάτια: 25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα με μήλο, ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το μήλο και ανακατεύουμε με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να συγκεντρωθεί η ζύμη γύρω από αυτό.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μήλου και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Σκεπάζουμε το μείγμα μας με μεμβράνη και το βάζουμε, για 1 ώρα, στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα.
  5. Πλάθουμε μπισκοτάκια, περίπου 25 γρ. το ένα, και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε σε πιατέλα.
  8. Τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σκεπασμένα με μεμβράνη για 5-6 ημέρες.

Μυστικά

Τα μικρά, τρυφερά κομματάκια μήλου σε κάθε μπουκιά είναι σκέτη απόλαυση! Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μήλο με αχλάδι ή να συνδυάσουμε και τα δύο φρούτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών