20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 10 - 12

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε το νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να κοχλάσει και να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα.
  5. Ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς και ανακατεύουμε, μέχρι να φτιάξουμε μια πηχτή κρέμα..
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  7. Στρώνουμε τη μία σφολιάτα σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο αντικολλητικό ταψί με διαστάσεις περίπου 30x20 εκ.
  8. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα στο φύλλο, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και γυρίζουμε τις άκρες του προς τα μέσα.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η μπουγάτσα.
  10. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και την κόβουμε σε κομμάτια.
  11. Προτού σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανελοζάχαρη.

Μυστικά

Υπάρχουν σφολιάτες που περιέχουν αυγά και γάλα, αν και οι περισσότερες όχι. Καλύτερα λοιπόν να διαβάσουμε τι αναγράφεται στη συσκευασία προτού αποφασίσουμε ποια θα αγοράσουμε. Είναι ωραίο, αντί να πασπαλίσουμε με κανελοζάχαρη, να βάλουμε λίγη μέσα στο κάθε κομμάτι, ανάμεσα στο επάνω φύλλο και την κρέμα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών