ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυροΜπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυρο
13' προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για τις μπρουσκέτες με ζεστή σαλάτα, ξερά σύκα και μπέικον ξεκινάμε και μουλιάζουμε τα ξερά σύκα στο κρασί.
  2. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι.
  4. Ανακατεύουμε ίσα να λαδωθεί το σπανάκι και να μαραθεί λίγο.
  5. Στραγγίζουμε τα σύκα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα του τηγανιού.
  6. Απλώνουμε τη σαλάτα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμί και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών