![Αυγά με μπέικον αλλιώς](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/ayga-me-mpeikon-allios_gastronomos-420x560.jpg?v=1700063016)
13'
προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για τις μπρουσκέτες με ζεστή σαλάτα, ξερά σύκα και μπέικον ξεκινάμε και μουλιάζουμε τα ξερά σύκα στο κρασί.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι.
- Ανακατεύουμε ίσα να λαδωθεί το σπανάκι και να μαραθεί λίγο.
- Στραγγίζουμε τα σύκα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα του τηγανιού.
- Απλώνουμε τη σαλάτα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμί και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.