Οι τραγανές μπρουσκέτες συνδυάζονται τέλεια με ένα ζεστό πιάτο αλλά οι συγκεκριμένες μόνες τους με το σαλατικό τους, συνθέτουν ένα καλό μεσημεριανό, έτοιμο σε μόλις 15΄!

13' προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε τα ξερά σύκα στο κρασί.
  2. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη 1 κουτ.
  3. σούπας λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι.
  5. Ανακατεύουμε ίσα να λαδωθεί το σπανάκι και να μαραθεί λίγο.
  6. Στραγγίζουμε τα σύκα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα του τηγανιού.
  7. Απλώνουμε τη σαλάτα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμί και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών