ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγκινάρες και σελινόριζα αλά πολίτα με γιαουρτολέμονοΑγκινάρες και σελινόριζα αλά πολίτα με γιαουρτολέμονο
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις αγκινάρες με ξινόχοντρο, ξεκινάμε καθαρίζοντας τις αγκινάρες και τις βάζουμε σ’ ένα μπολ με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λεμόνι και αλάτι για να μη μαυρίσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα καρότα μαζί με τα πράσα για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μάραθο και τον ξινόχοντρο. Προσθέτουμε δυο φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό, κατά προτίμηση ζεστό.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ξινόχοντρο και τον μάραθο ψιλοκομμένο.
  5. Σιγοβράζουμε για 10 ακόμα λεπτά μέχρι να γίνει ο τραχανάς. Σε αυτή την τελευταία φάση ανακατεύουμε συχνά το φαγητό και προσέχουμε να μην κολλήσει. Αν κρίνουμε ότι χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό ή χυμό λεμονιού. Στο τέλος γαρνίρουμε το φαγητό με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
  6. Σερβίρουμε με λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι στα πιάτα μας.

Μυστικά

Ο Γιάννης Βάσιλας είναι ο μάγειρας και ιδιοκτήτης της ταβέρνας Η Αξιώτισσα στη Νάξο.

Στο ποτήρι μας: Ξηρά αφρώδη κρασιά, κυκλαδίτικα Ασύρτικα και Μονεμβασιές, Sauvignon.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών