Η pakora, γνωστή και ως bhaji σε ορισμένες περιοχές, είναι ένα εύκολο σνακ που φτιάχνεται με μεγάλες γαρίδες, κομμάτια ψαριού ή λαχανικά. Με τις pakora συνδυάζεται τσάτνεϊ από μάνγκο και τσάτνεϊ μέντας.
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Τεμάχια: 30Διαδικασία
- Βάζουµε το αλεύρι σε ένα µπολ και προσθέτουµε 2 κουτ. σούπας νερό ή αρκετό νερό για να φτιάξουµε έναν πηχτό χυλό, δουλεύοντάς τον µε ένα πιρούνι για να γίνει λείος, χωρίς σβόλους.
- Προσθέτουµε τις γαρίδες, το κρεµµύδι, το τσίλι, τον κόλιανδρο και τη σόδα, αλατίζουµε και ανακατεύουµε καλά.
- Γεµίζουµε κατά το 1/3 µε λάδι µια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουµε 1 γεµάτη κουταλιά του γλυκού χυλό τη φορά µέσα στο λάδι και τηγανίζουµε έξι ή οκτώ pakoras τη φορά για 2-3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τηγανίζουµε τις pakoras ανά έξι ή οκτώ, έτσι ώστε η θερµοκρασία του λαδιού να παραµένει σταθερή.
- Αν µαγειρέψουµε πολλές µαζί, θα κρυώσει το λάδι.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά και στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις σερβίρουµε ζεστές.