Η pakora, γνωστή και ως bhaji σε ορισμένες περιοχές, είναι ένα εύκολο σνακ που φτιάχνεται με μεγάλες γαρίδες, κομμάτια ψαριού ή λαχανικά. Με τις pakora συνδυάζεται τσάτνεϊ από μάνγκο και τσάτνεϊ μέντας.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 30 τμχ.

Διαδικασία

  1. Βάζουµε το αλεύρι σε ένα µπολ και προσθέτουµε 2 κουτ. σούπας νερό ή αρκετό νερό για να φτιάξουµε έναν πηχτό χυλό, δουλεύοντάς τον µε ένα πιρούνι για να γίνει λείος, χωρίς σβόλους. Προσθέτουµε τις γαρίδες, το κρεµµύδι, το τσίλι, τον κόλιανδρο και τη σόδα, αλατίζουµε και ανακατεύουµε καλά.
  2. Γεµίζουµε κατά το 1/3 µε λάδι µια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουµε 1 γεµάτη κουταλιά του γλυκού χυλό τη φορά µέσα στο λάδι και τηγανίζουµε έξι ή οκτώ pakoras τη φορά για 2-3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τηγανίζουµε τις pakoras ανά έξι ή οκτώ, έτσι ώστε η θερµοκρασία του λαδιού να παραµένει σταθερή. Αν µαγειρέψουµε πολλές µαζί, θα κρυώσει το λάδι.
  3. Αποσύρουµε από τη φωτιά και στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουµε ζεστές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών