8' τηγάνισμα
Σύνολο: 8'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να κάνουμε πλαντέινς σοτέ, θα πρέπει να διαλέξουμε κίτρινες, μετρίως ώριμες πλαντέινς, ώστε να ροδίσουν και να καραμελώσουν όμορφα.
- Αν τις πασπαλίσουμε με αλάτι, θα συνοδεύσουν ψητά κρεατικά, πουλερικά και ψάρια αλλά και ζουμερά μαγειρευτά.
- Αν τις πασπαλίσουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα, θα τις απολαύσουμε σκέτες ως γλυκό σνακ, μαζί με το γιαούρτι, τις κρέμες κατσαρόλας και τα παγωτά μας.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες των 4-5 χλστ. τις πλαντέινς.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας και σοτάρουμε τις πλαντέινς για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.