20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4 – 6Διαδικασία
- Για το πρασόρυζο, αρχικά ζεσταίνουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε το νερό (ή τον ζωμό), ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 13 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και το ρύζι να φουσκώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το λεμονοχυμό και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.