20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4 – 6

Διαδικασία

  1. Για το πρασόρυζο, αρχικά ζεσταίνουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  4. Ρίχνουμε το νερό (ή τον ζωμό), ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 13 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και το ρύζι να φουσκώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το λεμονοχυμό και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών