ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθιαΡεβύθια με θυμάρι και λεμόνι
15' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
8' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 53'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα ταχινιού

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ψητά ρεβύθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ρεβύθια με το δεντρολίβανο σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό του βρασίματος.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από το μείγμα.
  6. Τα αδειάζουμε σε ρηχό ταψί και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια στρώση.
  7. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά στα μισά του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Σάλτσα ταχίνι

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη με το ταχίνι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μπούκοβο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Ξεφουρνίζουμε τα ρεβύθια με το κουνουπίδι, τα αδειάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε αμέσως με τη σάλτσα.
  3. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών