15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με κέιλ, κινόα και σάλτσα εσπεριδοειδών, κάνουμε το εξής: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 40 ml το ελαιόλαδο με το μέλι και το μπράντι, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 - 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  2. Ρίχνουμε τα καρότα, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε τα καρότα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα σκεύος στην άκρη.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα με τα υγρά που έμειναν, προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το σιρόπι στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  6. Χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο λάδι, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής σάλτσα.
  7. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τo τσάι με το κινόα και αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
  8. Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το κέιλ με τα καρότα, το κινόα, το κουκουνάρι και το δυόσμο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές με Κινόα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών