20' προετοιμασία
10' αναμονή
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι, με το λεμόνι, τη μουστάρδα, το ροζ πιπέρι και αλάτι.
  2. Κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες και τις βάζουμε να μαριναριστούν για περίπου 10 λεπτά στο λαδολέμονο που φτιάξαμε.
  3. Καθαρίζουμε το σπανάκι από μαραμένα φύλλα και χοντρά κοτσάνια.
  4. Κρατάμε μόνο τα τρυφερά φύλλα και τα πλένουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι, το οποίο αλλάζουμε 2-3 φορές μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα χώματα. Για μεγαλύτερη ευκολία, αγοράζουμε έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι το οποίο όμως κοστίζει ακριβότερα. Αν είναι πολύ μεγάλα, κόβουμε τα φύλλα των σπανακιών με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια.
  5. «Τραβάμε» τα αχλάδια από τη λεκάνη με μια κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  6. Βάζουμε στη λεκάνη το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν.
  7. Αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  8. Απλώνουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα (ή σε ατομικά πιάτα) και γαρνίρουμε με τα αχλάδια, τα κουκουνάρια και τους σπόρους ροδιού.
  9. Συνοδεύουμε με κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ ή άλλο της αρεσκείας μας ή κάποιο αλοιφώδες που μας αρέσει (τσαλαφούτι, κατίκι). Επίσης, ψωμί ή κριτσίνια πολύσπορα ή παξιμαδάκια κρίθινα. Συνοδεύει επίσης ψητά κρεατικά της σχάρας ή του τηγανιού, όπως φιλέτο μοσχαρίσιο, ψαρονέφρι ή μπιφτέκια.

Συνταγές με Αχλάδι

Συνταγές με Ρόδι

Συνταγές με Σπανάκι

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών