15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Τεμάχια: για 1 μέτριο μπολΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε σελινόριζα ρεμουλάντ με κάππαρη, αρχικά ζεσταίνουμε το λάδι, σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και την κάππαρη, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σελινόρζα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς, για περίπου 5 λεπτά.
- Καθώς δεν θέλουμε η σελινόριζα να πάρει χρώμα, αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιει η σελινόριζα τα υγρά της και να μαλακώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί για περίπου 1 ώρα να κρυώσει και να στραγγίξει από τα υγρά.
- Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το σοταρισμένο μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε μπολ αντί ή πλάι σε άλλες γιορτινές «αλοιφές» (ρώσικη, παντζαροσαλάτα κ.λπ.).
- Συνοδεύουμε, τη σελινόριζα ρεμουλάντ με κάππαρη, με φρυγανισμένο ψωμί, είναι όμως τέλειο κοντιμέντο για ψητά θαλασσινά (π.χ. γαρίδες ή καραβίδες).