ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα coleslaw με μήλαΣαλάτα coleslaw με μήλα
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 μέτριο μπολ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σελινόριζα ρεμουλάντ με κάππαρη, αρχικά ζεσταίνουμε το λάδι, σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και την κάππαρη, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη σελινόρζα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Καθώς δεν θέλουμε η σελινόριζα να πάρει χρώμα, αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιει η σελινόριζα τα υγρά της και να μαλακώσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί για περίπου 1 ώρα να κρυώσει και να στραγγίξει από τα υγρά.
  8. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το σοταρισμένο μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε.
  9. Σερβίρουμε σε μπολ αντί ή πλάι σε άλλες γιορτινές «αλοιφές» (ρώσικη, παντζαροσαλάτα κ.λπ.).
  10. Συνοδεύουμε, τη σελινόριζα ρεμουλάντ με κάππαρη, με φρυγανισμένο ψωμί, είναι όμως τέλειο κοντιμέντο για ψητά θαλασσινά (π.χ. γαρίδες ή καραβίδες).

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών