
15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε «σκαρτοτσέτα» από τα Επτάνησα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κρασιά, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Ρολά
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Σε λεία επιφάνεια απλώνουμε τις φέτες κρέατος.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση σε κάθε φέτα, μοιράζοντάς την ισόποσα.
- Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολό, διπλώνοντας τις άκρες του κρέατος προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε για 2-3 λεπτά τα ρολάκια από όλες τις πλευρές. Δεν πειράζει αν χυθεί λίγη γέμιση. Θα τη ρίξουμε μαζί με το λάδι μέσα στην ντοματένια σάλτσα.
- Βγάζουμε τα ρολά και τα τακτοποιούμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Σείουμε το σκεύος ώστε να καλυφθούν καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.