ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολά πιπεριάς με λουκάνικο πικάντικο (μεζές)Ρολά πιπεριάς με λουκάνικο πικάντικο (μεζές)
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε «σκαρτοτσέτα» από τα Επτάνησα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε τα κρασιά, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Ρολά

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Σε λεία επιφάνεια απλώνουμε τις φέτες κρέατος.
  2. Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση σε κάθε φέτα, μοιράζοντάς την ισόποσα.
  3. Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολό, διπλώνοντας τις άκρες του κρέατος προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε για 2-3 λεπτά τα ρολάκια από όλες τις πλευρές. Δεν πειράζει αν χυθεί λίγη γέμιση. Θα τη ρίξουμε μαζί με το λάδι μέσα στην ντοματένια σάλτσα.
  5. Βγάζουμε τα ρολά και τα τακτοποιούμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  6. Σείουμε το σκεύος ώστε να καλυφθούν καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών