35' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα κρουτόν
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την σκορδόσουπα αρχικά ζεσταίνουµε 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι σε µια µεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουµε το µπέικον σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά, χωρίς να το αφήσουµε να πάρει χρώµα.
- Προσθέτουµε τα σκόρδα και την πατάτα, και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
- Προσθέτουµε τον ζωµό και το µπουκέ γκαρνί, αφήνουµε το µείγµα να πάρει βράση και χαµηλώνουµε τη φωτιά. Σιγοβράζουµε για περίπου 30 λεπτά, ή µέχρι να µαλακώσουν πολύ καλά η πατάτα και τα σκόρδα.
- Βάζουµε τους κρόκους σ’ ένα µπλέντερ και ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε λεπτή ροή, χτυπώντας µέχρι να πήξουν.
- Προσθέτουµε λίγη λίγη την καυτή σούπα.
- Τη σουρώνουµε και τη ρίχνουµε ξανά στην κατσαρόλα.
- Τη ζεσταίνουµε ελαφρώς, χωρίς να την αφήσουµε να πάρει βράση.
- Αλατοπιπερώνουµε.
Για τα κρουτόν
- Προθερµαίνουµε το γκριλ.
- Φρυγανίζουµε το ψωµί για λίγο µέχρι να ροδίσει και έπειτα το πασπαλίζουµε µε το τυρί.
- Αφήνουµε λίγα λεπτά ακόµη, µέχρι να λιώσει το τυρί.
- Κόβουµε σε κυβάκια και σερβίρουµε µε τη σκορδόσουπα.