ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανόρυζο με κάριΛαχανόρυζο με κάρι
20' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την σούπα με κόκκινο λάχανο ξεκινάμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά, μέχρι να μαραθούν λίγο, για 7 - 8 λεπτά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 λίτρο ζεστό νερό και τα φασόλια.
  3. Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βράσουν τα φασόλια. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό, περίπου 2 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού (550 ml).
  4. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με όση παρμεζάνα επιθυμούμε. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών