20'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για την σούπα με κόκκινο λάχανο ξεκινάμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά, μέχρι να μαραθούν λίγο, για 7 - 8 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 λίτρο ζεστό νερό και τα φασόλια.
- Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βράσουν τα φασόλια. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό, περίπου 2 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού (550 ml).
- Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με όση παρμεζάνα επιθυμούμε. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.