ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανόρυζο λεμονάτο με σελινόριζα, σέλερι και κουρκουμάΛαχανόρυζο λεμονάτο με σελινόριζα, σέλερι και κουρκουμά
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λαχανόρυζο με κάρι, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το καρότο και το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, το γάλα καρύδας και 3 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι, το ξύσμα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών