20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λαχανόρυζο με κάρι, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το καρότο και το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το γάλα καρύδας και 3 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
- Ρίχνουμε το ρύζι, το ξύσμα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.