20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 - 6 άτομα

Για τα σουβλάκια

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Μαρινάδα: Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στη μαρινάδα και το ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθεί καλά. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστεί.
  2. Σουβλάκια: Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, (κρατάμε όμως τη μαρινάδα γιατί θα την χρειαστούμε), το στραγγίζουμε και το περνάμε στα καλαμάκια. Φτιάχνουμε περίπου 12 – 16 σουβλάκια και τα βάζουμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και βάζουμε το ταψί στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Βγάζουμε τα σουβλάκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε με τη λιγοστή σάλτσα που θα έχει μείνει στο ταψί και σερβίρουμε.
  4. Συνοδεύου με: μεπράσινη δροσερή σαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών