20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Τεμάχια: 12-16Για τα σουβλάκια
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στη μαρινάδα και το ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθεί καλά.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστεί.
Σουβλάκια
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, (κρατάμε όμως τη μαρινάδα γιατί θα την χρειαστούμε), το στραγγίζουμε και το περνάμε στα καλαμάκια.
- Φτιάχνουμε περίπου 12 – 16 σουβλάκια και τα βάζουμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και βάζουμε το ταψί στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα σουβλάκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε με τη λιγοστή σάλτσα που θα έχει μείνει στο ταψί και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με πράσινη δροσερή σαλάτα.