15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε καλά και τα λαδώνουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό ζεματίζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά το μπρόκολο (ή το κουνουπίδι). Το στραγγίζουμε και το κρατάμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τον τόνο με το μπρόκολο (ή το κουνουπίδι), τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη και το ελαιόλαδο, και τα ανακατεύουμε με τα σπαγκέτι.
  4. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα και το μαϊντανό.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Ο τόνος, κατά προτίμηση, να είναι διατηρημένος σε νερό και οι λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο. Το καλοκαίρι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα χειμερινά λαχανικά με 200 γρ. φρέσκα φασολάκια.

Αφού είναι τύπου νισουάζ, ας πιούμε μια ροζέ Προβηγκία, να τιμήσουμε την εντοπιότητα. Γενικά, ένα ροζέ ελαφρύ κρασί ταιριάζει μια χαρά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών