Το πιάτο αυτό είναι από τα διασημότερα της λιβανέζικης κουζίνας καθώς διαθέτει περίοπτη θέση στα τραπέζια τους.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ καλύπτουμε το πλιγούρι με βραστό νερό και αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και το αγγούρι . Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το λεμόνι, αλατοπίπερο και λάδι.
  3. Αφήνουμε λίγο, για να μαριναριστούν τα υλικά, και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών