1 ώρα προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Για τη βάση

Για την γκανάς

Διαδικασία

  1. ΒάσηΚοσκινίζουμε τη σκόνη αμυγδάλου αν την έχουμε τρίψει μόνοι μας στο μούλτι και δεν την έχουμε αγοράσει έτοιμη.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ μέχρι να μαζευτούν σε μια μπάλα.
  3. Βγάζουμε την μπάλα από το μπλέντερ, την πατικώνουμε λίγο με τα χέρια να γίνει πλακέ και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
  4. Τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 20 εκ.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε φύλλο.
  7. Μεταφέρουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
  8. Κόβουμε με ένα μαχαίρι όση ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα της φόρμας.
  9. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  10. ΓκανάςΒάζουμε το γάλα με τη φλούδα πορτοκαλιού και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  11. Οταν πάρουν μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  12. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει).
  13. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού από το γάλα και αδειάζουμε το γάλα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
  14. Προσθέτουμε το λάδι της επιλογής μας και ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
  15. Αφήνουμε να κρυώσει η γκανάς για 30 λεπτά και την αδειάζουμε μέσα στη βάση της τάρτας που έχουμε από πριν ψήσει.
  16. Κρυώνουμε για καμιά ώρα και στολίζουμε περιμετρικά της κρούστας με βατόμουρα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών