ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤρούφες με κάστανο και ρούμιΤρούφες με κάστανο και ρούμι
30' προετοιμασία
1 ημέρα και 4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 4 ώρες και 30'

Υλικά

Τεμάχια: 25

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

 1. Για να φτιάξουμε τις τρούφες με μέλι, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το μείγμα και η κρέμα να αρχίσει να φουσκώνει.
 2. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε το σκεύος στην άκρη για 2-3 λεπτά.
 3. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να φτιάξουμε ένα εντελώς ομοιογενές και γυαλιστερό μείγμα.
 4. Ντύνουμε το εσωτερικό ενός ευρύχωρου μπολ με διάφανη μεμβράνη, με τις άκρες της να εξέχουν αρκετά από τα χείλη του σκεύους.
 5. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα σοκολάτας και το σκεπάζουμε καλά με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν, για να μην απορροφήσει υγρασία.
 6. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2-4 ώρες, μέχρι να σφίξει το μείγμα σοκολάτας, αλλά να μην παγώσει και στερεοποιηθεί πλήρως.
 7. Το βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνουμε δόσεις βάρους περίπου 10 γρ. Τις πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
 8. Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά.

Επικάλυψη

 1. Ρίχνουμε την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα σε ευρύχωρο μπολ.
 2. Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις ανασηκώνουμε μία μία με δύο πιρούνια, αφήνοντας να στάξει η περίσσεια σοκολάτας.
 3. Τις ρίχνουμε στο μπολ με την αμυγδαλόψιχα και τις κυλάμε μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Τις αφήνουμε σε μια λαδόκολλα ξανά, μέχρι να σφίξει καλά η επικάλυψη.
 4. Διατηρούμε τις τρούφες σε καλά κλεισμένο δοχείο, σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 19°C.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών