Υλικά
Μερίδες: 6
Για τα κνέντελ * (περίπου 32 τμχ.)
Διαδικασία
Σούπα
- Για την βελούδινη κολοκυθόσουπα με κάστανα και κνέντελ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα και τα κυβάκια κολοκύθας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Aλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό κότας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για περίπου 35 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και τα κάστανα.
- Αποσύρουμε και πολτοποιούμε τη σούπα είτε στο μπλέντερ είτε μέσα στην κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ.
- Αν δεν είναι αρκετά πηχτή, τη βράζουμε λίγο ακόμα. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Για πιο λείο αποτέλεσμα, τη σουρώνουμε από λεπτό σουρωτήρι.
Κνέντελ
- Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα και προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 10-12 λεπτά, μέχρι να σφίξουν και να γίνουν.
- Σερβίρουμε την βελούδινη κολοκυθόσουπα με κάστανα και κνέντελ σε μπολ και βάζουμε όσα κνέντελ θέλουμε στη μερίδα μας.
Μυστικά
* Τα κνέντελ είναι βραστά, «ζυμαρένια» κεφτεδάκια.
Κολοκύθα βρίσκουμε και έτοιμη καθαρισμένη σε δισκάκια, στα σούπερ μάρκετ.