ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθόσουπα με μήλο, κατσικίσιο τυρί και σύγκλινοΚολοκυθόσουπα με μήλο, κατσικίσιο τυρί και σύγκλινο
40' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα κνέντελ * (περίπου 32 τμχ.)

Διαδικασία

Σούπα

  1. Για να ετοιμάσουμε την βελούδινη κολοκυθόσουπα με κάστανα και κνέντελ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα και τα κυβάκια κολοκύθας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Aλατοπιπερώνουμε.
  2. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό κότας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για περίπου 35 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και τα κάστανα.
  3. Αποσύρουμε και πολτοποιούμε τη σούπα είτε στο μπλέντερ είτε μέσα στην κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ.
  4. Αν δεν είναι αρκετά πηχτή, τη βράζουμε λίγο ακόμα. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Για πιο λείο αποτέλεσμα, τη σουρώνουμε από λεπτό σουρωτήρι.

Κνέντελ

  1. Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα και προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  4. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 10-12 λεπτά, μέχρι να σφίξουν και να γίνουν.
  5. Σερβίρουμε την βελούδινη κολοκυθόσουπα με κάστανα και κνέντελ σε μπολ και βάζουμε όσα κνέντελ θέλουμε στη μερίδα μας.

Μυστικά

* Τα κνέντελ είναι βραστά, «ζυμαρένια» κεφτεδάκια. Κολοκύθα βρίσκουμε και έτοιμη καθαρισμένη σε δισκάκια, στα σούπερ μάρκετ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών