ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒίδες με μελιτζάνα, κολοκύθι και σάλτσα γραβιέρας με κρασίΒίδες με μελιτζάνα, κολοκύθι και σάλτσα γραβιέρας με κρασί
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις βίδες με προσούτο, φασόλια και ρόκα, πρώτα στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με το κρεμμύδι, τη δάφνη και 600 ml νερό.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
  3. Στραγγίζουμε τα φασόλια, αφαιρούμε το κρεμμύδι και τη δάφνη και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Στραγγίζουμε τις βίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  6. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, μαζί με τα φασόλια, για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  7. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και το ζωμό, αλατοπίπερο και τη μαντζουράνα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
  8. Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε απαλά να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το σχοινόπρασο, τη ρόκα, το προσούτο και ανακατεύουμε καλά, να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  10. Πασπαλίζουμε τις βίδες με προσούτο, φασόλια και ρόκα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Ενα στιβαρό ροζέ από Cabernet sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών