15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε όλο το βούτυρο (φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγο για να αλείψουμε το ταψί), το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και τη φέτα χοντροτριμμένη.
  2. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  3. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά τα δύο εκατοστά.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να έχει ψηθεί η πίτα καλά και από κάτω.
  5. Συνοδεύουμε με: Αυτή η κλασική ηπειρώτικη πίτα (που συναντάμε και ως κασόπιτα) συνοδεύεται θαυμάσια με πρόβειο γιαούρτι και μια πλούσια πράσινη σαλάτα με άνηθο ή μάραθο.
  6. Το καλοκαίρι δοκιμάζουμε στο πλάι μια ντοματοσαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών