30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Για τη σάλτσα δυόσμου

Διαδικασία

Σάλτσα δυόσμου

  1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το δυόσμο με το σκόρδο, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Σαλάτα

  1. Για να φτιάξουμε ζεστή σαλάτα με φασολάκια και σάλτσα δυόσμου αρχικά σε μια κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, ζεματίζουμε τα φασολάκια για 5-6 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού για 4 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τη σάλτσα δυόσμου που ετοιμάσαμε και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  4. Κόβουμε «φλούδες» κεφαλογραβιέρας με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και τις σκορπίζουμε στη σαλάτα.
  5. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως με ψωμί της αρεσκείας μας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών