30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα δυόσμου
Διαδικασία
Σάλτσα δυόσμου
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το δυόσμο με το σκόρδο, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
Σαλάτα
- Για να φτιάξουμε ζεστή σαλάτα με φασολάκια και σάλτσα δυόσμου αρχικά σε μια κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, ζεματίζουμε τα φασολάκια για 5-6 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού για 4 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και τη σάλτσα δυόσμου που ετοιμάσαμε και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε «φλούδες» κεφαλογραβιέρας με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και τις σκορπίζουμε στη σαλάτα.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως με ψωμί της αρεσκείας μας.