ΒΡΑΒΕΙΑ 2018

Μια πρώτη γεύση από τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου

Τι βράδυ και αυτό! Από νωρίς το απόγευμα οι πρώτες ειδοποιήσεις στο κινητό μου υπενθύμιζαν ότι σε λίγες ώρες ξεκινά η απονομή των Βραβείων Ποιότητας …

16.10.2018| Updated: 25.06.2021
Μια πρώτη γεύση από τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου

Τι βράδυ και αυτό! Από νωρίς το απόγευμα οι πρώτες ειδοποιήσεις στο κινητό μου υπενθύμιζαν ότι σε λίγες ώρες ξεκινά η απονομή των Βραβείων Ποιότητας του περιοδικού. Όσο πλησίαζε η ώρα και η προσμονή μεγάλωνε τόσο πιο συχνά άκουγα τον ήχο της ειδοποίησης. Οι πρώτοι προσκεκλημένοι είχαν φτάσει στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας και δοκίμαζαν τα κεράσματα από τη Λέσβο.

Ξεκινά η απονομή και οι αναφορές στον Γαστρονόμο. Παραγωγοί, επιχειρηματίες της γαστρονομίας, δημοσιογράφοι, μάγειρες και άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την ελληνική γαστρονομία με τα κινητά ανά χείρας σπεύδουν να μεταδώσουν τα νέα της βραδιάς:

Αγγέλικα Καλογεροπούλου: «Το περιοδικό Γαστρονόμος βράβευσε για μια ακόμα χρονιά τις προσπάθειες Ελλήνων παραγωγών που με απλά και λίγα και σταράτα λόγια, όταν ανέβηκαν στο βήμα να παραλάβουν το βραβείο τους, ευχαρίστησαν τους συντάκτες του, την οικογένειά τους, τους συναδέλφους τους, τις γενιές που προηγήθηκαν για να μπορούν εκείνοι τώρα να έχουν μια στρωμένη δουλειά που αξίζει διακρίσεις. Το κοινό συγκινήθηκε όσο και οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι, οι τυροκόμοι, οι ελαιοπαραγωγοί, οι καθηγητές ΤΕΙ, οι οινοπαραγωγοί, οι γεωπόνοι με τα ελληνικά βότανα που εξηγούσαν τις δυσκολίες που με ενθουσιασμό, απίστευτο σθένος και επιμονή τις ξεπερνούν! Τι ωραία που θα ήταν όλο αυτό να είχε και ένα ωραίο σχεδιασμό και κρατική υποστήριξη. Τι μπαμ θα γινόταν!

Μέχρι τότε αγάντα ιδιωτική πρωτοβουλία και πολλά μπράβο στους Άγγελο Ρέντουλα, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Νένα Δημητρίου μερικούς από τους ακάματους συντάκτες που γνωρίζω και που ολοχρονίς ταξιδεύουν δοκιμάζοντας τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και χίλια μπράβο στους σεφ που δημιούργησαν εξαιρετικές γεύσεις με παραδοσιακά προϊόντα του Αιγαίου. Αν ήσασταν εκεί θα βλέπατε πώς πρέπει να προχωρήσουμε…»

Δημήτρης Ρουσουνέλος: «Πολύ συγκινητικές βραβεύσεις για ακόμα μια χρονιά. Ένας προς έναν οι βραβευθέντες με λόγο μεστό, λαϊκό και ειλικρινή επιβεβαίωσαν την ορθότητα στις επιλογές.»

Γιάννης Παπαδημητρίου: «Χθες, στα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμος, ζήσαμε τη συγκίνηση που δημιουργεί η επιμονή των παραγωγών, μικρών και μεγάλων,να τιθασεύσουν τη φύση για να φέρουν στο τραπέζι μας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Γοητευτήκαμε από το σεμνό πολιτικό λόγο του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ρουφήξαμε αισιοδοξία από τους συντελεστές του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλάματας, νιώσαμε περηφάνια για τη χώρα μας και την ελληνική γη, θυμηθήκαμε την εξωστρεφή πλευρά της οικονομίας μας. Σε αυτούς θα στηριχτούμε για να ανακάμψουμε, στις ελιές μας, τη φέτα, το μέλι,τα βότανα και σε όλα τα καλούδια που παράγει ο τόπος.

Σε αυτή τη γιορτή λοιπόν,που κρατάει έντεκα χρόνια τώρα, και μια προσωπική αναφορά: Η φωτογραφία είναι από τη στιγμή που ο Αντώνης Κοπανέζος κι ο πατέρας του Δρόσς Κοπανέζος παραλαμβάνουν το βραβείο για το μέλι Thymeli by Kopanezos Family. Ήταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές του επαγγελματικού μου βίου, να τους βλέπω, μαζί με τη γυναίκα μου, αγκαλιασμένους να βραβεύονται για τους άγνωστους κόπους τους.

Συγχαρητήρια στον Γαστρονόμο γιατί με το ήθος, τη σεμνότητα και τη φινετσάτη αισθητική του κρατάει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας για τη χώρα που ζούμε. Εδώ έχει σίγουρα νόημα να ευχηθούμε και «και του χρόνου!».»

Καλή Δοξιάδη: «Δεν είναι πολλά, αυτόν τον καιρό, που μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον του τόπου. Χτες το βράδυ, στην απονομή των βραβείων ποιότητας του Γαστρονόμου, έζησα στιγμές και γνώρισα Έλληνες που με γέμισαν αισιοδοξία.

Μπράβο Γαστρονόμε!»

Στέλιος Παρλιάρος: «11α βραβεία ποιότητας Γαστρονόμου. Ένας θεσμός που καλά κρατεί και που κάθε χρόνο βραβεύει τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς. Στη γιορτή που ακολούθησε οι σεφ του Γαστρονόμου δημιούργησαν νοστιμιές εμπνευσμένες από το Αιγαίο. Εμείς; Μους γιαούρτι με κονφί εσπεριδοειδών. Αμυγδαλωτό Άνδρου. Κρέμα με ταχίνι και μπισκότο αμυγδάλου. Καρυδόπιτα με κρέμα λεμονιού. Τούρτα από φανουρόπιτα με σοκολάτα.»

Γιώτα Παναγιώτου: «Οκτώ γυναίκες στον νομό Κιλκίς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν ένα γάλα αγνό «από μητέρες για μητέρες». Η Σύλβια, η Κουλα, η Λαμπρινή, η Κρυσταλία, η Αντιγόνη, η Ερασμία, η Δέσποινα και η Χριστίνα βραβεύτηκαν απόψε για την προσπάθεια και το νόστιμο γάλα τους με το βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο των Βραβείων Ποιότητας 2018 του Γαστρονόμου. Τρεις από αυτές βρέθηκαν στη σκηνή επιβεβαιώνοντας την υποψία μου ότι η κριτική επιτροπή, πέρα από την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τον κόπο των παραγωγών, αγαπά να επιβραβεύει τους ανθρώπους που ενώ δίνονται ολόψυχα στο όνειρο τους – με ότι κόστος σημαίνει αυτό – χαμογελούν πλατιά.»

Ταχινοποιία – Χαλβαδοποιία Αργουδέλη: «Μια λαμπρή νύχτα η χθεσινή για εμάς. Η εταιρεία μας τιμήθηκε με «Βραβείο Ποιότητας Εύη Βουτσινά» στα Βραβεία Γαστρονομίας της χρονιάς!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Γαστρονόμου για την αναγνώριση της προσπάθειας μας να συνεχίσουμε την παράδοση και την τέχνη μας, καθώς και για τη συγκίνηση που προσέφεραν στην οικογένεια & τους ανθρώπους της βιοτεχνίας μας…»

Ειρήνη Κοπανέζου: «ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2018 – ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ !! Ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ βραβεύει τη thymeli by kopanezos family για την ποιότητα της!!! Είμαστε περήφανοι για την οικογένεια μας!!!»

Ελένη Κεφαλοπούλου: «Τα βραβεία του γαστρονόμου σε κάνουν να νιώθεις περήφανος για τα προϊόντα της ελληνικής γης και τους ανθρώπους που δουλεύουν με πάθος και μεράκι. Βραβείο καλύτερου οινοποιείου Γεροβασιλείου και καλύτερου αποστάγματος Παρπαρούσης. Δύναμη!!!»

Κωνσταντίνος Πρωτούλης: «Χθες βράδυ στα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου της εφημερίδας Καθημερινή η εταιρεία μας τιμήθηκε με ‘Βραβείο Παραγωγής Ελαιολάδου’ το Aegean Gold ως το καλύτερο της χρονιάς!!! Θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά όλοι την ομάδα του Γαστρονόμου για το βραβείο που μας δόθηκε αναγνωρίζοντας την σκληρή δουλεία,την αγάπη και το μεράκι για αυτό το ευλογημένο προϊόν. Τέλος,θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να μοιραστούμε αυτό το βραβείο μαζί με όλο το προσωπικό μας και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς για αυτή την σημαντική διάκριση.»

Δήμητρα Τσακίρη: «Ήταν μόνο η αρχή! Και στα καλύτερα! Σαν τα προϊόντα! Βραβείο Ποιότητας 2018 Γης έργα και ακόμα μετράμε.»

 

Αφοί Ασημακόπουλοι: «Συγχαρητήρια στον Γαστρονόμο για μια υπέροχη βραδιά και φυσικά σε όλους τους βραβευμένους για το πάθος τους και επιμονή τους σε αυτό που κάνουν;»

Βασίλης Μασσέλος: «Μπράβο στον σπουδαίο φίλο Θανάση Παρπαρούση έναν αθόρυβο καλλιτέχνη του κρασιού.»

Αγροζύμη – Παραδοσιακά Προιόντα Οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά κυρίως για την έμπνευση και τη δύναμη που μας χαρίζετε κάθε φορά που διαβάζουμε το Γαστρονόμο. Καλά και εμπνευσμένα μαγειρέματα!» και «O Γιώργος και o Κώστας Μαρταβαλτζής, και όλοι οι άνθρωποι της Αγροζύμης, ευχαριστούμε από καρδιάς το Γαστρονόμο για τη μεγάλη τιμή που μας έκανε, να μας απονείμει το βραβείο Αλέξανδρος Γιώτης. Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε ως εταιρεία, ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια που τιμά τα προϊόντα της γης μας και αναδεικνύει το γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια αυτό που κάνουμε εδώ και 50 σχεδόν χρόνια. Να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα, να αναβιώνουμε ξεχασμένες γεύσεις, να στηρίζουμε τους συνεργάτες μας, από τους αγρότες που καλλιεργούν τα σιτάρια μας έως το πιο μικρό μπακάλικο που μας τιμά και μας τοποθετεί στα ράφια του. Να πιστεύουμε και να επενδύουμε στον πειραματισμό και την καινοτομία.»

Βραβεία 2019

Βραβεία 2017

Βραβεία 2016

Βραβεία 2015

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών