ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Εθνικής Τράπεζας – Ελληνική Γη

Στην εταιρεία Vassilakis Estates της οικογένειας Βασιλάκη, που από το 1865 παράγει εξαιρετικό ελαιόλαδο.

21.11.2018
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Στην εταιρεία Vassilakis Estates της οικογένειας Βασιλάκη, που από το 1865 παράγει εξαιρετικό ελαιόλαδο.

Από το Μιραμπέλο σε όλο τον κόσμο

Η οικογένεια του Μανώλη Βασιλάκη παράγει ελαιόλαδο από τον 19ο αιώνα. Ο ίδιος ανέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 να εκσυγχρονίσει την παραγωγή, κατάφερε μια σπουδαία επένδυση και δημιούργησε ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο, μια υποδειγματική μονάδα με δύο γραμμές παραγωγής και φυγοκεντρικά μηχανήματα, που εγγυώνται την άριστη επεξεργασία του ελαιοκάρπου. Αυτοί είναι οι λόγοι που η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε να τον τιμήσει φέτος με το βραβείο «Ελληνική Γη», το οποίο έχει θεσπίσει στο πλαίσιο των Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου». Και ένας ακόμα: με συστηματικές και σημαντικές επενδύσεις το Κτήμα Βασιλάκη έχει καταφέρει ένα θαύμα, να εξάγει το 95% της παραγωγής του! Παλιός γνώριμος του «Γ», καθότι βραβευθείς με Βραβείο Ποιότητας το 2013, ο παραγωγός θυμάται: «Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την οικογενειακή επιχείρηση που είχαν ο πατέρας μου και ο προπάππους, ονειρεύτηκα έναν διαφορετικό δρόμο τόσο για το δικό μας όσο και γενικά για το κρητικό ελαιόλαδο. Τον ακολουθήσαμε με μεράκι και συλλογικότητα. Με 40 παραγωγούς συνεργαζόμασταν τότε, σήμερα μας φέρνουν τις ελιές τους περίπου 4.000! Τότε ήμουν μόνος, τώρα έχω μέσα στην επιχείρηση τα παιδιά μου ως συνεχιστές της», καμαρώνει ο ίδιος κρατώντας το βραβείο της Εθνικής Τράπεζας. Με συνεχείς ελέγχους στο έδαφος, στα δέντρα, στις εγκαταστάσεις, αλλά και στο τελικό προϊόν, η οικογένεια Βασιλάκη διασφαλίζει την ποιότητα, τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου που φτάνει στα ράφια.


Κτήμα Βασιλάκη, Νεάπολη Λασιθίου, Τ/28410-33.653, www.vassilakisestate.gr

Πού βρίσκουμε το ελαιόλαδο: Παντοπωλείον Μεσογειακής Διατροφής (Αθήνα), Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη), Παραδοσιακά Προϊόντα Πρέκας (Σύρος).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών