ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ με βερίκοκαΚέικ με βερίκοκα
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 1 ταψί 20 - 22 εκ.

Διαδικασία

  1. Για το κέικ με βερίκοκα και ανθότυρο, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, το ξύσμα και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  6. Ψήνουμε το κέικ με βερίκοκα και ανθότυρο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών