ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι στη γάστρα με χοντρά μακαρόνια και ξηρό ανθότυροΑρνάκι στη γάστρα με χοντρά μακαρόνια και ξηρό ανθότυρο
30' προετοιμασία
3 ώρες και 30' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο μέχρι να έχουμε μια πάστα.
  2. Την απλώνουμε στα κομμάτια του αρνιού έτσι ώστε να καλυφθεί καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
  3. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Για το ψήσιμο του αρνιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  5. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε το αρνί, τις πατάτες και τα καρότα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά το αρνί.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150-160°C και ψήνουμε για άλλες 2 1⁄2 - 3 ώρες ή μέχρι το αρνί σχεδόν να λιώνει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών