ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτα με γιαούρτι και ντοματίνια στο γκριλΜπρουσκέτα με γιαούρτι και ντοματίνια στο γκριλ
10' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Κομμάτια: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τα ντακάκια με παντζάρι και φέτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Καθαρίζουμε 2 μέτρια παντζάρια και τα κόβουμε στη μέση.
  3. Τα βάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και προσθέτουμε 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου (αν θέλουμε), αλατοπίπερο και 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο).
  4. Περιχύνουμε με 4 - 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα.
  5. Τυλίγουμε το πακετάκι καλά με αλουμινόχαρτο και το φουρνίζουμε για περίπου 45 λεπτά.
  6. Μετά, ανοίγουμε τα πακετάκια και πολτοποιούμε μόνα τους τα παντζάρια (πετάμε το σκόρδο και τα κλαράκια θυμαριού).
  7. Ενώνουμε τον πουρέ του παντζαριού με 1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη, 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φέτα, 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι και πιπέρι.
  8. Δουλεύουμε όλα τα υλικά με το πιρούνι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Δεν χρειάζεται να γίνουν ενιαία κρέμα.
  9. Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι να το μοιράσουμε πάνω στα ντακάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 68.

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών