10'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Κομμάτια: 6-8Διαδικασία
- Για τα ντακάκια με παντζάρι και φέτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Καθαρίζουμε 2 μέτρια παντζάρια και τα κόβουμε στη μέση.
- Τα βάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και προσθέτουμε 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου (αν θέλουμε), αλατοπίπερο και 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο).
- Περιχύνουμε με 4 - 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα.
- Τυλίγουμε το πακετάκι καλά με αλουμινόχαρτο και το φουρνίζουμε για περίπου 45 λεπτά.
- Μετά, ανοίγουμε τα πακετάκια και πολτοποιούμε μόνα τους τα παντζάρια (πετάμε το σκόρδο και τα κλαράκια θυμαριού).
- Ενώνουμε τον πουρέ του παντζαριού με 1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη, 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φέτα, 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι και πιπέρι.
- Δουλεύουμε όλα τα υλικά με το πιρούνι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Δεν χρειάζεται να γίνουν ενιαία κρέμα.
- Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι να το μοιράσουμε πάνω στα ντακάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 68.