ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣορμπέ σύκοΣορμπέ σύκο
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο, πλένουμε καλά τα σύκα και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε σε 4 κομμάτια το καθένα, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
  2. Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά· τα σύκα είναι έτοιμα όταν έχουν αρχίσει να μελώνουν καλά.
  3. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Τα βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με το γάλα καρύδας, τo μέλι και τον εσπρέσο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και να έχουμε ένα ομοιόμορφο, ρευστό μείγμα.
  5. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και το καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια. Κλείνουμε το μπολ με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και μεμβράνη, ώστε να είναι πολύ καλά σφραγισμένο, και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  6. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμ- βράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά. Ξανασκεπάζουμε και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
  7. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα και έπειτα ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε το σορμπέ για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη.
  8. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, να μαλακώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών