ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες bravas σε κουρκούτι, με σάλτσα αϊολίΠατάτες bravas σε κουρκούτι, με σάλτσα αϊολί
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες με χοντρό αλάτι, ξεκινάμε πλένοντας σχολαστικά τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις σκουπίζουμε και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο μία μία.
  2. Βάζουμε τις πατάτες σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 1-1 1⁄2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο, τις κόβουμε στη μέση και τις ακουμπάμε από την πλευρά της σάρκας πάνω σε πλάκα ψησίματος ή στη σχάρα του φούρνου, στη λειτουργία του γκριλ, μέχρι να ροδίσουν καλά, να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα και να γίνουν τραγανές.
  4. Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, βούτυρο και καπνιστή πάπρικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών