Αυτά τα ψητά κεφτεδάκια έχουν στο μείγμα του κιμά και τσάτνεϊ μάνγκο. Αν δεν θέλουμε να το φτιάξουμε μόνοι μας, προμηθευόμαστε ένα έτοιμο του εμπορίου ή βάζουμε άλλο διαθέσιμο, όπως ροδάκινο ή μήλο, με λίγο διαφορετικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα.
20'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ινδικά κοφτά με μάνγκο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και το κρεμμύδι με το λάδι του και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε 25 λεπτά και μακρόστενα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Ξεφουρνίζουμε και τα απλώνουμε σε πιατέλα. Συνοδεύουμε με τις πίτες, το γιαούρτι, τα μυρωδικά και τα λαχανικά ή με ό,τι από αυτά μας αρέσει.
Μυστικά
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.