ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΙνδικά κοφτά με μάνγκοΙνδικά κοφτά με μάνγκο
30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το μείγμα μπαχαρικών

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το aloo gobi ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά τις πατάτες για 10 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε μέτριο ταψί.
  3. Ρίχνουμε και το κουνουπίδι, τα μπαχαρικά και το μισό λάδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο με τα φύλλα κάρι για 1/2 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τις πιπεριές τσίλι, την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.)
  7. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών