ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο διάσημο ινδικό butter chicken (Μurgh makhani, αλλιώς, κοτόπουλο με βούτυρο)Το διάσημο ινδικό butter chicken (Μurgh makhani, αλλιώς, κοτόπουλο με βούτυρο)
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ψάρι mandras, ξεκινάμε αλατίζοντας το ψάρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε, για να νοστιμίσει.
  2. Διαλύουμε την πάστα ταμάρινθου (ή τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα) σε 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα φύλλα κάρι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας, το πράσινο τσίλι, το τσίλι σε σκόνη, τον ξερό κόλιανδρο και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματάκια κονσέρβας και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το νερό με την πάστα ταμάρινθου, τα ντοματίνια και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι (όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο πολλά λεπτά το μαγειρεύουμε).
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με ένα λευκό ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών