ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι γεμιστό με καλαθάκιΑρνάκι γεμιστό με καλαθάκι
30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το αρνί

Για την κρέμα αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνάκι με άγρια χόρτα και κρέμα αυγολέμονο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα χόρτα και τα ζεματίζουμε για περίπου 2 λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν. Τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια φαρδιά και μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνί για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό ή το νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε το αρνί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Προσθέτουμε το φινόκιο, τα χορταρικά και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.

Κρέμα αυγολέμονο

  1. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε επίσης το ζουμί από το φαγητό και αλατοπίπερο.
  3. Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα διαρκώς, μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το αρνί από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα αυγολέμονο.
  6. Σείουμε την κατσαρόλα για να πάει παντού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών