40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την πράσινη σαλάτα με ψητή πιπεριά Φλωρίνης ξεκινάμε και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά και την «ψήνουμε» σε σχαροτήγανο και σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μαυρίσει ελαφρώς η φλούδα της.
- Την καθαρίζουμε από τα σπόρια και το κοτσάνι και τη χοντροκόβουμε.
- Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα όλα τα λαχανικά με λίγο αλάτι.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.