ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜίνι κεκάκια μπανάνας χωρίς ζάχαρη, με κακάο και θυμαρίσιο μέλιKεκάκια μπανάνας με κακάο και θυμαρίσιο μέλι
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπανανομπουκιές με σοκολάτα, αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
  4. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και κόβουμε την καθεμία στα 4.
  5. Με ένα μικρό κουτάλι σχηματίζουμε στη μία πλευρά κάθε κομματιού ένα λακκουβάκι. Προσέχουμε η άλλη πλευρά κάθε κομματιού να μείνει ανέπαφη, για να είναι σαν βάση.
  6. Βουτάμε το κάθε κομμάτι, από την πλευρά που είναι το λακκουβάκι, στη λιωμένη κουβερτούρα.
  7. Ακουμπάμε τις μπανανομπουκιές σε μια πιατέλα.
  8. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Για πιο γρήγορα, τις βάζουμε στο ψυγείο.
  9. Πριν σερβίρουμε, τις μπανανομπουκιές με σοκολάτα, γεμίζουμε με παγωτό το κάθε λακκουβάκι και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών