ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμπιφτέκια βίντεοΜπιφτέκια (βίντεο)
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τα αφράτα μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια.
  2. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται ευκολότερα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  5. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
  6. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  7. Πλάθουμε τον κιμά σε 8 μικρά μπιφτέκια.
  8. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  9. Αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Συνοδεύουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Σκουρόχρωμο ροζέ από Μαυροδάφνη, Tempranillo, Αγιωργίτικο

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών