30' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4 τμχ.

Για τη ζύμη

Για το σπανάκι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα αλεύρια και το μπέικιν, ανακατεύουμε και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση, όπου ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη, εκτός από τη φέτα και τον άνηθο.
  3. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για περίπου 5 - 6 λεπτά, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα απαλό ζυμάρι.
  4. Στο τέλος ενσωματώνουμε τη φέτα και τον άνηθο.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε κυλίνδρους.
  6. Στρώνουμε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και ανοίγουμε με τα δάχτυλα τους κυλίνδρους ζύμης έτσι ώστε να σχηματίσουμε το σχήμα μιας βάρκας και ανασηκώνουμε τα τοιχώματα προκειμένου να μπορεί να σταθεί η γέμιση.
  7. Βάζουμε το ταψί σε χαμηλή θέση στο φούρνο και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσει η επιφάνεια.
  8. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το γλυκάνισο ή το μπούκοβο.
  9. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το σπανάκι, σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι.
  10. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 - 9 λεπτά, μέχρι το σπανάκι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά του.
  11. Αποσύρουμε και το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο, να κρυώσει (πετάμε το γλυκάνισο).
  12. Βγάζουμε τα πεϊνιρλί από το φούρνο και αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 220° C.
  13. Με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα καλαμάκι για σουβλάκι τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης ομοιόμορφα.
  14. Μοιράζουμε το σπανάκι στις τέσσερις βάσεις και από πάνω σπάμε τα αυγά, ένα σε κάθε πεϊνιρλί.
  15. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ψήνουμε για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το αυγό και να χρυσίσει η ζύμη.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών