40'
προετοιμασία
27' ψήσιμο
2 ώρες και 30'
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 37'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τάρτα με πικρή σοκολάτα και μαρμελάδα φράουλα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 22 εκ.
- Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα εσωτερικά τοιχώματα. Κόβουμε όση τυχόν περισσεύει γύρω-γύρω.
- Την τρυπάμε εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι και την καλύπτουμε με λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα μια στρώση ρύζι. Το βάρος του συμβάλλει στο να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο.
- Βάζουμε τη ζύμη στον φούρνο.
- Στα 15 λεπτά τη βγάζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με το ρύζι.
- Ξαναβάζουμε στον φούρνο για ακόμη 12 λεπτά.
- Όταν ροδίσει, τη βγάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις φουσκώσει, προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε την κουβερτούρα με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά από τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
- Μετά, ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα στην ταρτιέρα.
- Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην ψημένη ζύμη.
- Γεμίζουμε με το σοκολατένιο μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Για έξτρα πικράδα, προτού σερβίρουμε την τάρτα με πικρή σοκολάτα και μαρμελάδα φράουλα, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με λίγο κακάο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 8.