ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαρυδόπιτα με 5 υλικά, χωρίς σιρόπιΚαρυδόπιτα με 5 υλικά, χωρίς σιρόπι
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 28 εκ.

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, τη φρυγανιά, την κανέλα, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα και το ποτό.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης, ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα και προσθέτουμε και τη μαρέγκα.
  5. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, για να μην ξεφουσκώσει μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  8. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας στο κέντρο του ταψιού μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή χωρίς υπολείμματα ζύμης, η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.
  9. Αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
  10. Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  11. Αφαιρούμε το λεμόνι και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στη ζεστή καρυδόπιτα.
  12. Αφήνουμε να ποτίσει καλά και να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών